Historie en visie

Historie 

Meubilering en stofferen zit de familie te Braak al generaties lang in het bloed. Al in 1934 is opa te Braak werkzaam als meubelmaker. In 1951 trekt hij, samen met zijn vrouw, de stoute schoenen aan en opent in IJsselstein een winkel voor meubelen, vloerbedekking en gordijnen. De gordijnen worden dan nog met de hand gemaakt door oma te Braak. Van het gezin te Braak, naast opa en oma maar liefst zeven dochters en twee zonen groot, gaan alle zonen het interieurvak in.

In 1960 vestigt een van de zonen zich in Abcoude om daar een winkel te starten, gespecialiseerd in moderne inrichting en stoffering. Uit dat gezin, een dochter en vijf zoons, leggen Anton en Leo te Braak zich toe op projectinrichting en starten in 1983 met het huidige Braak Interieur Stoffering.

Na diverse vestigingen betrekken de broers in 2002 het huidige pand aan de Hollandse Kade 3 in Abcoude, waar vandaag de dag nog steeds een mooie showroom te vinden is.


Visie

Wanneer je zo lang in het vak zit als de familie te Braak hoef je geen zware volzinnen te bedenken waar je als bedrijf heen wilt. Het gaat om het plezier in het vak en dat willen we uitdragen. Goed advies met een excellent resultaat. Maar vooral plezier, wat we graag op onze klanten overdragen. We willen graag dat het werken met Braak Interieur Stoffering net even leuker is dan werken met anderen.

Kijk verder naar